Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Leren werken met lasersnijder

23 oktober, 2019 @ 20:00 - 23:00

Lessenreeks: 23 oktober, 6 en 13 november 2019

De lasercutter, een geweldige uitvinding die ervoor gezorgd heeft dat het uitsnijden van 2D objecten kinderspel wordt. Simpel zo lijkt het, maar in de praktijk niet zo eenvoudig. Er komt namelijk veel bij kijken.

Eerst en vooral is er het tekenen van het object, dit kan op vele manieren, de ene al wat gebruiksvriendelijker dan de andere. Dan is er het opladen op de machine, dikwijls een ware nachtmerrie, hetgeen wat je wilt komt namelijk bijna nooit echt letterlijk in het programma. En tot slot het instellen van de machine: de juiste instellingen vinden kan weleens vervelend en langdradig zijn.

Zijn dit ook drempels die jou tegen houden om te starten met lasersnijden? Dan is deze cursus je op het lijf geschreven.

In deze driedelige opleiding laten we de volgende zaken namelijk aan bod komen: de werking van een lasercutter, de verschillende tekenprogramma’s en bestandsformaten, de te laseren materialen, de verschillende snijinstellingen, het uitsnijden van heuse 3D objecten, ….

Ook laten we je kennismaken met de machine specifieke instellingen voor de lasercutters die in het FabLab Klein-Brabant staan zodat je in een mum van tijd je eigen creaties kan verwezenlijken.

Na afloop krijg je je eigen creatie mee naar huis.

Venue

Studio Lab (2e verdieping) in CC Binder
Forum 9
Puurs, 2870 Belgium
+ Google Map
Website:
www.ccbinder.be