Het project van Atheneum Willebroek voor de ASGARD 7 missie voor hij straks zijn winterjasje aandoet. Dit was de meest zenuwslopende editie voor ons team ooit. Ook wel de meest technisch hoogstaande. In dit pakketje van 180gr. Zit van een 8mpix camera, fisheye lens, 50 kanaals GPS-GLONASS ontvanger, een microcomputer, een batterij, 16 GB opslag, batterijlader, een LORA module en dagen en nachten aan werk. 3 design changes en 1 systeem crash. Mijn oprechte dank aan de organisatoren, de leerlingen, het schoolteam, en Pieter van Allora factory en Kris van Nobelsoft. Voor hun hulp bij dit toch wel ambitieuze project… Atheneum Willebroek goes to space… Again… Nu nog hopen op een behouden vlucht en veilige landing…

De leerlingen van het 3de jaar elektriciteit-elektronica van GO! Atheneum Willebroek namen deel aan het project ASGARD VII, van het Europese ruimtevaartagentschap ESA.

Het GO! Atheneum Willebroek is haast letterlijk in de wolken met het resultaat van een geslaagd ruimte-experiment. Hiervoor namen de leerlingen van het derde jaar elektriciteit-elektronica van GO! Atheneum Willebroek deel aan ASGARD VII, de zevende editie van een initiatief van Esero, het European Space Education Resource Office, van het Europese ruimtevaartagentschap ESA. ASGARD geeft leerlingen van secundaire scholen de mogelijkheid om tijdens een driedaagse missie, wetenschappelijke proeven te doen in de stratosfeer. De experimenten van 15 geselecteerde scholen uit binnen- en buitenland werden verbonden aan een weerballon. Die is gelanceerd in het KMI te Ukkel. Het experiment, dat 28.056 meter hoogte haalde, nam meer dan 300 foto’s uit de stratosfeer en verzamelde een massa aan vluchtgegevens. De gondel landde onbeschadigd in Frankrijk na een vlucht van ruim 3 uren.

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/bljbo_02852658?fbclid=IwAR2UwtV7BJsC-nmbqx-g0jjHLkbutFl-nqhFD6dF1A7rdlMg_99JagywVEw

Over enkele ogenblikken lanceren we ASGARD 7. Het project van Atheneum Willebroek zal net zoals andere jaren foto’s nemen van onze stratosfeer. Een (wereld)primeur is dat dit het eerste Internet of Things device is dat deze trip zal maken. U kan voor zo lang we verbinding hebben met het LoRaWAN netwerk van Proximus, Wireless Things en The Things Network ASGARD 7 volgen. Duimen jullie mee voor een goede vlucht, landing en succes voor alle andere Belgische en Internationale teams!!!